Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

VC Herentals zet vlot hekkensluiter Oosthoven opzij : 3-1 - extra verslag - extra foto's

VC Herentals

VC Herentals heeft met z'n erg jong team vlot hekkensluiter Oosthoven opzij gezet. Het werd 3-1 aan St.-Janneke.

Jan Deckers, communicatie VC Herentals 'VC wint belangrijke duel tegen Oosthoven'

"Beide ploegen wisten op voorhand wat er op het spel stond : de verliezende ploeg deed een slechte zaak met het oog op behoud. Zelfs met een gelijkspel schoten beide teams niet veel op.

VC stond zowat op volle sterkte. Het eerste kwart stond bol van foute passes. De belangen leken daarin zeker mee te spelen. Ook de staat van het veld hielp niet mee aan het spektakel. De eerste kans was voor VC. Een dubbelpass tussen Vanlommel en Daems kon nog net afgeblokt worden. Dan werd het 20 minuten windstil.

Tot een voorzet van de bezoekers aan de tweede paal gemist werd. Het zette de bezoekers aan om meer in eigen kunnen te geloven. Enkele minuten later mocht Oosthoven een vrije trap nemen, en die verdween naast de muur, maar ook naast de paal in doel. Zwarte wolken trokken zich samen boven Sint Janneke, want rood-wit had niet meteen een antwoord klaar.

In minuut 37 moest doelman Claes toch zijn kunnen tonen op een vrije trap van Vanlommel. Even later werd Dries in het straatje gestuurd, ontdeed zich mooi van zijn belager en ook Claes werd in de wind gezet : 1-1.   Enkele minuten later had het zomaar 2-1 kunnen staan. Op voorzet van Dillen moest Claes in hoekschop werken. De kopbal van Ziedins ging over.

We kregen aanvankelijk hetzelfde spelbeeld in de tweede helft, maar gaandeweg zakten de bezoekers weg en VC werd sterker. In minuut 71 keerde Claes eerst nog een poging van Vanlommel. De bal kwam  bij Dilllen en via een lichaamsdeel van een Oosthovense verdediger viel de bal in doel. Hier had VC dame Fortuna dan toch eens aan de hand.

Maar VC had nu het beste van het spel. In minuut 83 werd de bezoekende defensie op een hoopje gespeeld. De bal kwam bij Van de Water en de herentalse youngster gaf Claes geen kans : 3-1 en wedstrijd gespeeld.

Roodwit deed wat het moest doen, al liep het, zeker in de beginfase, niet van een leien dakje.  Wat er ook van zei, Oosthoven wordt met deze overwinning op 7 punten gezet.  Volgende zaterdag trekt VC naar  Oostmalle. Alles wat daar gepakt wordt is bonus. Aftrap om 19:30 u.